Programmatic

Consumenten komen elke dag in contact met veel prikkels via verschillende online en offline reclame’s. Daarom is het belangrijk dat advertenties steeds gerichter worden ingezet op de juiste doelgroep om hun aandacht te trekken. Net als bij online adverteren wordt er bij digitaal adverteren steeds vaker gebruik gemaakt van programmatic advertising. Hierbij worden advertenties automatisch ingekocht en geplaatst.

Download hier onze Saleskit.

 

Wat is Programmatic Advertising?

Het fysieke contact tussen de verkoper en inkoper wordt bij programmatic advertising vervangen door een Demand Side Platform (DSP). Samen met een Supply-Side Platform (SSP), waarin de beschikbare advertentieplekken worden aangeboden, worden advertenties automatische verkocht en ingepland.

Hoe werkt het?

De verschillende reclamebedrijven bieden hun netwerk aan in het DSP voor een veiling. De adverteerder geeft op basis van verschillende factoren aan waar er rekening gehouden mee moet worden in de campagne. Dit parameters kunnen zijn: de doelgroep, weersomstandigheden, dagperiode, actualiteit en de duur van de campagne. Ten slotte, moet er enkel nog aangegeven worden welk budget beschikbaar is.

Eens de advertentie is aangemeld op het plafform, maakt de software een meting tussen vraag en aanbod. Deze software is gekoppeld aan complexe algoritmes. Die op hun beurt het beste moment kiezen voor de advertentie om getoond te worden op de digitale OOH.

Wat zijn de voordelen

Programmatic advertising zorgt ervoor dat jouw campagne alleen getoond wordt op het beste moment van de dag aan de juiste doelgroep. Dit verbetert de efficiëntie van de campagne. De DOOH-media bieden veel flexibiliteit en kunnen in realtime aangepast worden. Dit levert dus ook veel tijdsbesparing op voor alle partijen. Programmatic advertising zorgt dus niet alleen voor het beste resultaat maar ook voor kostenoptimalisatie.

Wilt u ook adverteren op onze DOOH-Media?

Wilt u ook dat uw advertentie op het beste moment getoond wordt aan de juiste doelgroep? En dat u alleen betaalt voor de visibiliteit die voor u alleen belangrijk is? Neem dan vandaag met ons contact op.

Contact

Herman de Nayerstraat 11F
B-2550 Waarloos (Kontich)

+32 (0)15 64 30 64

info@mobilad.be

Top of Page